25 de nov. 2013

ONGC 54

La revista ONGC, revista de pensament polític, solidaritat, cooperació i relacions internacionals, ens presenta la versió digital de la revista ONGC. Per primera vegada podeu trobar tots els continguts en obert. Proveu de clicar sobre la portada del darrer número a la web i podreu accedir al número sencer. 
Si us agrada i us sembla la podeu compartir entre les vostres amistats. I gràcies per fer-nos arribar els vostres comentaris i les vostres crítiques.
En Francesc de Dalmases, el seu director, ens escriu aquest missatge al seu FB:  "Els vells amants del paper anem claudicant (o entenent alguna cosa). Finalment hem decidit oferir en format digital i en obert tots els continguts d'ONGC. 

En el darrer número que oferim trobareu articles de Tania Adam, Jordi Rodri, Jordi Armadans, Dolors Elias, Rita Marzoa Font, Eva Piquer Vinent, Eva Clauso Estival, Laia Altarriba, Sònia Cervià, Mireia Termes, Isidre Sala Queralt i Víctor Terradellas Maré, entre d'altres noms, i bones recomanacions de Joaquim Vilarnau, Roger Palà i Helena Morén Alegret. Gràcies a Quim Milla Fargas i Gemma Lapedriza per la bona feina."

La làmina fotogràfica,la 24, que acompanya aquest número, on hi col·labora llumull, ha estat feta pel fotoperiodista Alfons Rodríguez al desert de Kanem al Txad, l’any 2011, en el marc del seu projecte "El tercer jinete, un mundo hambriento", viatja a aquest remot desert sahelià cercant no tant un retrat de l’adversitat sinó de la lluita contra aquesta. Sovint, la pobresa extrema converteix l’existència, en alguns racons del planeta, en un fràgil equilibri que obliga a aflorar el millor de la condició humana i on hi trobem les grans lliçons d’allò que som capaços com a espècie.