14 de març 2015

El moment. Un viatge a la terra del cerç - el documental

El celler modernista del Pinell de Brai acull l’estrena de “El Moment. Un viatge a la terra del cerç”. Un documental produït per SetMàgic Audiovisual amb el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament de Pinell de Brai., escrit i dirigit per l’Elisenda Trilla narra un viatge de descoberta per una terra històricament marcada pel conreu de la vinya i les cicatrius que va deixar-hi la Batalla de l’Ebre, encara tan presents en els seus paisatges.

S’estrenarà el pròxim 13 de Març a les 19:00h al Celler Modernista de Pinell de Brai "La Caredral del Vi", i comptarà amb la presència de l’equip tècnic i de les persones que han participat en la producció i han ajudat a fer-la possible.

 De moment, per anar obrint boca, aquí teniu un link al tràiler:
A través del viatge que l’Oriol, un comerciant de vins, realitza a la comarca cercant les millors garnatxes blanques per envasar i comercialitzar, serem partícips de tot un seguit de trobades puntuals amb persones de la Terra Alta, que ens serviran per endinsar-nos en la identitat d’aquesta comarca situada en un dels límits geogràfic del principat encara molt desconeguda per a molts.

Un territori immers en un moment d’il·lusió i que pensa en un futur més esperançador a través d’una tornada raonada i conscient al passat. El més llunyà amb la recuperació de la varietat de vinya tradicional, la garnatxa, un èxit palès en el seu reconeixement internacional gràcies als premis que va acumulant, i un segon retorn al passat, en aquest cas menys remot, revisant les empremtes que la Guerra Civil va deixar tant a la terra com en les persones.

El Moment és doncs un viatge per la geografia i la història de la Terra Alta, un viatge que ens portarà a un futur incert però ple d’esperança.
El documental compta amb una banda sonora composta pel jove músic lleidatà Xavier Piñol, Oriol Marcos com a productor executiu i Jordi Canchales en la direcció de fotografia.