2 de set. 2015

CARLES PALACIO AL VISA OFF DE PERPINYÀ

Aquest any, la biblioteca central de Perpinyà, en el marc del VISA OFF, mostra el treball d'un jove català, de 27 anys, en Carlos Palacio, natural de Girona i també amic de llulull Accions Audiovisuals/Pàrquing.  
L'exposició de trenta fotografies en Blanc i Negre, titulada "Polvorins", és el resultat d'una llarga història de més d'un any d'una comunitat gitana que viu en pau i tranquil·litat a la zona de Pedreres, situada en un turó prop d'una torre  de comunicació i aïllada de la resta de Girona. 

En Carles, es pren el seu temps per ser acceptat pels habitants d'aquest barri, de manera que s'acostumin a ell i poder mostrar la vida quotidiana, humil i sense el problema de les drogues o l'alcohol, sense conflicte i sense delinqüència. Carles Palacio visita durant un any a un ritme de dos a tres vegades per setmana, guanyant la seva confiança. Ell entén que aquesta comunitat, molt preocupada pels seus fills, està experimentant un canvi, pel que creu, que el seu treball no ha finalitzat.


En Carles, que es va graduar en Arts Gràfiques i Fotografia, es defineix a si mateix com a freelance, va guanyar pel seu treball documental, el primer premi de la XIII Convocatòria Joves Fotògraf de les Comarques Gironines, organitzat per INSPAI, Centre d'Imatge de la Diputació de Girona.  
Després de la Visa Off, l'exposició anirà durant un any per diverses localitats del sud de Catalunya.

"Polvorins" de Carles PalacioFins 19 setembre 2015Perpinyà central Biblioteca Audiovisual15 rue Emile ZolaTelèfon: 04 68 66 30 22Horari d'obertura:Dimarts: 10h - 18hDissabte: 10h - 18hDissabte: 13h - 18hDivendres: 10h - 18hDissabte: 10h - 18h

Visa Off és una iniciativa dels comerciants del centre de la ciutat de Perpinyà amb el suport de la Cambra de Comerç i Indústria. Durant les dues primeres setmanes de setembre, les fotografies es visualitzen en tota la ciutat. Visa Off està dedicada als aficionats, alguns dels quals tenen el seu treball aquí per primera vegada. L'Off, que representa més de 70 exposicions que els visitants poden visitar tant en galeries d'art, botigues o bancs, als restaurants i cafès de Perpinyà. L'Off, que aquest any celebra el seu 20 aniversari, és recolzat activament pel Visa pour l'Image, la ciutat de Perpinyà, la Casa de la Generalitat de Catalunya, el Consell Departamental de Pirineus Orientals, La Poste i per socis privats, com ara (entre d'altres) la xocolata Cemoi, Galeries Lafayette o Banc Popular.

Font: http://www.le-journal-catalan.com/visa-off-mediatheque-perpignan-carles-palacio-le-journal-catalan/21102