11 de juny 2013

FASHION VICTIMS

Bangla Desh, Cambodja, Xina ... se succeeixen les tragèdies ocasionades pel món del tèxtil, milers de treballadores esclavitzades sostenen els malbarataments de l'anomenat "primer món" i pateixen les greus conseqüències del consumisme desmesurat a l'altre costat de la balança.
 

Segons Yolanda Domínguez autora de "Fashion Victims" és una acció urbana inspirada en els recents esdeveniments a Bangladesh (l'esfondrament el 24 d'abril de diversos tallers tèxtils que van acabar amb la vida de 1.127 treballadors) que pretén donar visibilitat als veritables "fashion victims": els treballadors esclavitzats , l'explotació infantil i els milions de perjudicats per la contaminació que produeixen les fàbriques en els països de producció.

Les models escollides eren blocaires de moda que, segons l'artista, són les abanderades de la indústria contemporània. "Són les ambaixadores contemporànies de les marques i la forma més actual que utilitzen per publicitar-se. Les vaig escollir pel simbolisme i poder d'influència que posseeixen ".

http://www.yorokobu.es/las-fashion-victims-sepultadas-bajo-los-escombros-de-bangladesh/