· CONCURS FOTO PATRIMONI VALLENC

PATRIMONI DE VALLS
És una iniciativa per a la difusió del patrimoni vallenc. Volem contribuir a la conscienciació de la ciutadania sobre els valors del patrimoni local i sobre la seva importància en la configuració de la identitat col·lectiva: creiem que aquesta conscienciació i necessitat social és necessària perquè es doni una gestió conservacionista, sostenible i moderna (de base acadèmica) del nostre patrimoni, tal i com s’efectua des de fa temps en moltes poblacions.
 
 

16è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2021

Hem arribat a la 16 edició del Concurs de Fotografia Patrimoni Vallenc, que forma part d’un dels projectes del Casal Popular la Turba de Valls i llumull Accions Audiovisuals, amb l’objectiu d’arrelar-nos a la nostra ciutat, i especialment al centre històric on tenim la seu (carrer dels metges, 14) i descobrir-la a partir de la fotografia.

 

Volem agrair la col·laboració a les persones que fan possible any rere any el concurs, el jurat, que estoicament repeteix i aprofitem per compartir una estoneta dins del Casal durant la deliberació i don a vegades surten més idees per fer gran el projecte; una d'aquestes, la mostra de fotografia documental al carrer, MITGERES, que ens ha fet molt contents de fer-la realitat i consolidar-la en aquesta IV edició.

També als dissenyadors i artistes que ens han compartit el seu art amb els cartells que han il·lustrat el concurs, i pel cartell d’aquesta 16a edició, ens acompanya la dissenyadora Elisenda Llauradó de Valls.

Agrair al IEV amb qui hem fet gran el projecte i el suport de la Xarxa de Cultura i la DG de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

El 1r PREMI: JUDIT SABATÉ REIG de Constantí

El 2n PREMI: MÍRIAM HIERREZUELO VALENCIA de Tarragona

El PREMI JOVE: NEREA ASOREY FRAILE

MENCIONS ESPECIALS:

ALINA CUCCUVILLO (blocs Santa Úrsula)

ALBERT MOLNER CERVELLÓ (museu casteller)

MARC HONRUBIA FERNÁNDEZ

 
15è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2020

Un any més, però no un any qualsevol. Hem arribat a la 15à edició del Concurs de fotografia Patrimoni Vallenc.

Cal donar les gràcies a totes per participar que han fet gran aquest concurs. En aquest 15 anys, han participat més de 500 persones, i esperem que en la propera edició vagi creixent el número.

Volem agrair la col·laboració a les persones que fan possible any rere any el concurs, el jurat, que estoicament repeteix i aprofitem per compartir una estoneta dins del Casal durant la deliberació i don a vegades surten més ideies per fer gran el projecte; una d’aquestes, la mostra de fotografia documental al carrer, MITGERES – 20, que ens ha fet molt contents de fer-la realitat amb un moment tant difícil com el que patim.

També als dissenyadors i artistes que ens han compartit el seu art amb els cartells que han il·lustrat el concurs, i pel cartell d’aquesta 15a edició, ens acompanya el dissenyador Jonathan Garcia Garcia on sota el concepte de que el concurs s’explica dins d’un joc de paràmetres de sensibilitat, obertura i temps; límits que permeten a la llum formar la imatge fotogràfica.

Podeu veure més treballs seus a:

https://jonathangarciagarcia.com

El passat dissabte 7 de novembre tingué lloc la deliberació del 15è concurs de fotografia Patrimoni Vallenc. Aquest any en unes circumstàncies diferents donada la situació de la COVID-19. Malgrat el que hem patit, la participació ha estat molt bona.

El jurat va estar format per Francesc Murillo (historiador i especialista en patrimoni vallenc, president de l'Intitut d'Estudis Vallencs), Medir Cucurull (fotògraf d'arquitectura), Jordi París (Director del Museu de Valls) i Francesc Parés com a secretari.

Les guanyadores d’aquesta 15a edició totes de fora vila, són:

1r PREMI per LUCIA PERERA STOCCO de Riudoms


2r PREMI per LAURA PAGÈS FORNÉ de Rubí

PREMI JOVE per GEMMA PALAU DÍEZ de Bonastre

 

també volem agrair al IEV que cada any ens cedeix l'espai per exposar les fotografies del concurs, així com el suport de la xarxa de cultura de l’ajuntament de Valls i la DG de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

14è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2019
 
Hem arribat a la 14 edició, que forma part d’un dels objectius del Casal Popular la Turba de Valls i llumull Accions Audiovisuals, arrelar-nos a la nostra ciutat, i especialment al barri antic on tenim la seu. Hem tingut una participació de 24 concursants i en referència al cartell d'aquest any, hem tingut la col·laboració de la dissenyadora tarragonina Anna Sanmartí Solé.

El passat dissabte 30 de novembre tingué lloc la deliberació del 14è concurs de fotografia Patrimoni Vallenc.
El jurat va estar format per Jep Martí (especialista en fotografia del s.XIX, arxiver municipal a Valls des del 1986  al 2018), Francesc Murillo (historiador i especialista en patrimoni vallenc, president de l'Intitut d'Estudis Vallencs), Sònia Roca (arquitecta, regidora d'Urbanisme, patrimoni i centre històric), Jose Luis Vicente (membre de la comissió d'audiovisuals de l'Institut d'Estudis Vallencs) Medir Cucurull (fotògraf d'arquitectura), Guillem Voltas (fotògraf).

El dijous  5 de desembre a la sala Sant Roc del IEV es van entregar els premis als guanyadors:

El primer premi va ser per a  Arnau Fernández Alegre 

el segon premi per a Gemma Roig Martínez  el premi jove per a  Sheila Sánchez Càrdenas 

 

Des d'aquí, també agrair al IEV que cada any ens cedeix l'espai per exposar les fotografies del concurs, així com el suport de la xarxa de cultura de l’ajuntament de Valls i la DG de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

13è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2018

Un any més, el Casal Popular la Turba de Valls i l’Associació llumull, Accions Audiovisuals hem convocat el concurs fotogràfic de Patrimoni Vallenc.

La imatge gràfica d’aquesta 13a edició del concurs fotogràfic vallenc és del dissenyador José Luis Tierraseca de Valls on segueix amb la línia minimalista i tipogràfica. Així doncs, fent proves i pensant sobre el tema de la fotografia va arribar a la conclusió de la simplicitat gestual que fem amb les mans quan ens volem referir a fer una fotografia. A partir d’aquí va compondre el cartell utilitzant una retícula basada en la regla dels tres terços. Sobre el color va optar pel color blau i el negre pel contrast visual.

L’objectiu del concurs Patrimoni Vallenc, és conèixer i divulgar el patrimoni vallenc des d’un vessant artística com la fotografia. L’autor/a pot escollir qualsevol monument, edifici, escultura, pintura, document, paisatge rural, natural, urbà o element cultural pertanyent al terme municipal de Valls. Així com descobrir Valls per part dels seus convilatans.

El jurat format per Francesc Murillo (Historiador i especialista en Patrimoni Vallenc), Sònia Roca (Arquitecta i membre de la Comissió de Patrimoni), Lluís Frago (Geògraf i professor de Geografia Humana a la UB), Medir Cucurull (Fotògraf), Jordi París (director del Museu de Valls) va fer la deliberació divendres 15 de desembre en sessió oberta al Casal Popular La Turba i va decidir atorgar:

PRIMER PREMI: MARINA PAREDES JOAQUÍN, de Reus


 SEGON PREMI: LAURA ARMENGOL SARDÀ de Solivella
PREMI JOVE: POL VALLVÉ POMÉS de Valls


Els premis es van entregar el divendres 11 de gener al Pati de Sant Roc de l'Institut d'Estudis Vallencs. Les fotografies guanyadores i un mostra de les fotografies presentades pels 28  participants van estarar exposades al Pati de Sant Roc i després van passar pel Casal i per la cafeteria El Safreig.


 12è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2017


Aquest any hem comptat amb la col·laboració de l’amic Oriolvlat (Oriol Moreno Martí)  per dissenyar el cartell del concurs.

La imatge gràfica d’aquesta 12a edició és una proposta inspirada formalment pel disseny gràfic suís i l’avantguarda artística holandesa De Sijl; d’aquesta manera l’artista i dissenyador gràfic vallenc  Oriolvlat  es remet a fer de l’element comunicacional una proposta que mantingui com a objectiu obrir camp a la creativitat de tots els participants sense determinar cap estil fotogràfic concret, amb l’objectiu que l’originalitat i multiplicitat discursiva que es presenti n’acabi sent realment el factor destacable.

D’aquesta manera la imatge d’aquest any pren de forma minimalista els conceptes rellevants del concurs: la fotografia, representada amb la sintetització d’un diafragma que anirà variant de format segons les aplicacions on aquest ens aparegui, i el patrimoni vallenc, subtilment representat mitjançant els mateixos colors corporatius de la ciutat.
Aquest any, hem pujat la dotació del Premi Jove a 150 €; aixi els premis queden en 300 € pel 1r premi, 200 € pel 2n i els 150 € pel Premi Jove.


El jurat format per Francesc Murillo (Historiador i especialista en Patrimoni Vallenc), Sònia Roca (Arquitecta i membre de la Comissió de Patrimoni), Lluís Frago (Geògraf i professor de Geografia Humana a la UB), Medir Cucurull (Fotògraf), Jordi París (director del Museu de Valls) i Onira Romeo (guanyadora de l’anterior edició) va fer la deliberació divendres 1 de desembre i va decidir atorgar:

PRIMER PREMI: EVA JOLIS VILLEGAS de TorredembarraSEGON PREMI: ALBERT GIRONÈS LÓPEZ de VallsPREMI JOVE: MARINA LÓPEZ ARNAU de Reus

Els premis es van entregar el divendres 15 de desembre al Pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs.


11è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2016 

El cartell d'aquest edició, s'ha fer amb la imatge guanyadora de l’any passat d’el Medir Cucurull.


Divendres 25 de novembre tingué lloc la deliberació de la 11a edició del concurs Patrimoni Vallenc. El jurat va estar format per Sònia Roca (arquitecta, redactora del Catàleg de Patrimoni de Valls), Francesc Murillo (historiador), Lluís Frago (geògraf) i Medir Cucurull (fotògraf).
L’entrega de premis serà el divendres 2 de desembre a les 19h al Pati de Sant Roc. Es podrà veure una mostra dels treballs presentats, juntament amb l’exposició del XXIX Concurs Nacional de Fotografia “Ciutat de Valls”.
El jurat format per Francesc Murillo (Historiador i especialista en Patrimoni Vallenc), Sònia Roca (Arquitecta i membre de la Comissió de Patrimoni), Lluís Frago (Geògraf i professor de Geografia Humana a la UB) i Medir Cucurull (Fotògraf i guanyador de l’anterior edició) va fer la deliberació divendres 25 de novembre i va decidir atorgar:  

El Primer Premi (valorat en 300 euros) a Maria Romeo Sogas

 
El Segon Premi (valorat en 200 euros) a Elisabeth Magre Loren


El Premi Jove fotògraf(per menors de 25 anys i valorat en 100 euros) a Roxana Madalina Dascalu


El Premi Fotomòbil (un val de 50 €) a Olga Solé OlléEls premis es van entregar el divendres 2 de desembre al Pati de l’Institut d’Estudis Vallencs, on es van veure exposades les fotografies guanyadores i un mostra de les fotografies presentades pels 26 participants.
 


10è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2015

10è Concurs de Fotografia; un any més, el Casal Popular la Turba de Valls i l’associació llumull, Accions Audiovisuals convoquen el concurs fotogràfic Patrimoni Vallenc; i com aquell qui no vol, ja complim el 10 anys.
Aquest any hem encarregat el cartell a la dissenyadora Alexandra Scâfer, guanyadora d’un Laus bronze l’any 2014  i una nominació pel Selected de Bilbao.

Van participar-hi 21 persones.

El jurat reunit a les 18:30h del dissabte 14 de novembre i format per:
Nuria Serra (servei pedagògic del Museu d'Art Modern de TGN),  Francesc Murillo (Historiador i membre de la secció de patrimoni del IEV), Jordi París (Director del Museu de Valls) Jep Martí (Director de l'Arxiu Municipal de Valls), Sílvia Itúrria (Professora de EADT),  Sònia Roca (Arquitecte i redactora del projecte de Patrimoni Vallenc), Karen Alava (Guanyador de la 9a edició) 
va decidir els guanyador en una sessió oberta al públic.

Els guanyadors d'aquesta 10a edició han estat:

- Premi Jove i diploma: Marc Arroyo Godoy de Vilabella (16 anys)- 1r Premi i diploma: Medir Cucurull de Valls


- 2n Premi i diploma: Marta Parés de Valls 


 - Premi FotoMòbil i diploma: Isaac
El divendres 20 de novembre al Pati de Sant Roc al IEV, aquest any amb la presencia d’en Marc Ayala i un representant del IEV i un altre del Casal, es van fer entrega dels premis.

9è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2014

Aquest any hem encarregat el cartell a la dissenyadora Marta Parés.

El jurat reunit a les 18:00h del dissabte 22 de novembre i format per:
Núria Serra (servei pedagògic del Museu d'Art Modern de TGN),  Francesc Murillo (Historiador i membre de la secció de patrimoni del IEV), Jordi París (Director del Museu de Valls),  Lluís Frago (Facultat de Geografia i Història de la UB), Jep Martí (Director de l'Arxiu Municipal de Valls), Sílvia Itúrria (Professora de EADT),  Sònia Roca (Arquitecte i redactora del projecte de Patrimoni Vallenc), Medir Cucurull (Guanyador de la 8a edició), va decidir els guanyador en una sessió oberta al públic.
Els guanyadors d'aquesta 9a edició han estat:

- Premi FotoMòbil i diploma: Elisenda Trilla

Premi Jove i diploma: Itziar Clofent de Figuerola del Camp (16 anys)


2n Premi i diploma: Joan Campanera de Valls


1r Premi i diploma: Karen Alava de Valls

El divendres 28 de novembre al Pati de Sant Roc al IEV, aquest any amb d’excepcional participació del Sr Alcalde Albert Batet i del Delegat de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, el sr  Jordi Agràs Estalella i amb un representant del IEV i un altre del Casal, es van fer entrega dels premis.

Un any més, estem molt satisfets de la participació i la qualitat que ha tingut el concurs.


 8è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2013 

Un any més, el Casal Popular la Turba de Valls i l’associació llumull, Accions Audiovisuals han convocat el concurs fotogràfic Patrimoni Vallenc.

Tal com s’ha fet aquest darrers anys, d’encarregar el cartell a professionals de la imatge o artistes com en Guillem Voltas, la Tati Ayala o la Berta Artigal, aquest any s’ha encarregat el cartell a la dissenyadora Eva Jolís, fundadora de

l’empresa Unicum Disseny.

Des de fa tres anys el concurs es complementa amb el que organitza el IEV (Institut d’Estudis Vallencs) amb el tema de patrimoni Comarcal de l’Alt Camp.

L’objectiu del concurs Patrimoni Vallenc, és conèixer i divulgar el patrimoni vallenc des d’una vessant artística com la fotografia. L’autor/a podrà escollir qualsevol monument, edifici, escultura, pintura, document, paisatge rural, natural, urbà o element cultural pertanyent al terme municipal de Valls. Així com descobrir Valls per part dels seus convilatans.


Aquest any s’ha mantingut el premi FOTOMÒBIL amb la guanyadora Sònia Roca (amb un premi d’un val en material de la botiga del fotògraf Carles Cubos valorat en 50€) i una menció a una foto de Marta Martí que va ser premiada amb un gravat de l’artista Àlvar Calvet.

Com a novetat, destaquem el premi “Sopes d’All”; amb col·laboració amb el grup del mateix nom que aquesta any van escollir els torrents com a espai per redescobrir. El premi (de 100 €) va recaure amb Marga Piñol i Buika.

El segon premi (de 200 €) per l'Oriol Moreno:


i el guanyador i primer premi (de 300 €) del concurs va ser per en Medir Cucurull.

 
Els actes que van acompanyar el concurs de Patrimoni Vallenc va ser una xerrada d’en Jep Martí, director de l’Arxiu Municipal de Valls amb el títol “El Patrimoni Fotogràfic (Públic) Vallenc, un estat de la qüestió”.

També, dins del “Diumenge de Crispetes” i en el marc del concurs de fotografia, s’han passat els documentats “Interiors de Paisatges” de la vallenca Elisenda Trilla i “Espui” de l’Anna Soldevila.


7è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2012 A
EDICIÓ DE FOTOGRAFIA

El disseny del cartell d'aquesta edició ha estat realitzat per na Berta Artigal i Crusells

El dissabte 27 d'octubre tingué lloc la deliberació del 7è concurs de fotografia Patrimoni Vallenc. 

El jurat va estar format per Jordi París (director del Museu de Valls), Francesc Murillo (historiador i especialista en patrimoni vallenc), Pilar Mussoles (especialista en patrimoni vallenc),  Sergi Grau (fotògraf) i Núria Serra (membre de la comissió de patrimoni de l'IEV). 

El divendres 9 de novembre a la sala Sant Roc del IEV es van entregar els premis als guanyadors, juntament amb els guanyadors del XXVè Premi de fotografia Ciutat de Valls que organitza el IEV.

Els guanyadors d'aquest 7è concurs de fotografia Patrimoni vallenc són:

1r Premi amb una dotació de 300 € a Joan Campanera i Parra2n Premi amb una dotació de 200 € a Carina Roig i César


Premi Jove amb una dotació de 100 € a Cristina Claramunt


Premi Fotomòbil a Joan Antoni Colell i Siles


  
 6è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2011 

El disseny del cartell d'aquesta edició el va realitzar na Tati Ayala

El jurat, format per Jordi  París (director del Museu de Valls), Francesc Murillo (historiador i especialista en patrimoni vallenc), Pilar Mussoles (especialista en patrimoni vallenc),  Martí Gasull (fotògraf), Jep Martí (Arxiu Municipal de Valls) i  Núria Serra (membre de la comissió de patrimoni de l'IEV), va fer la deliberació dissabte 5 de novembre, i va decidir atorgar:
Un Primer Premi (valorat en 300 euros) a la persona de Joan M Dalmau Massoni
  
Un Segon Premi (de 200 euros) a la persona de Maria Romero Sogas
Un Premi Jove fotògraf (per als menors de 25 anys, amb 100 euros) a la persona de Laura Bofarull

Un accèssit (val per 50.00 € a  bescanviar a la botiga d’en Carles Cubos) a la persona de Magí Mallorquí
 
Els premis es van fer entrega el divendres 11 de novembre a l’Institut d’Estudis Vallencs, amb les fotografies del concurs estatal de fotografia “Ciutat de Valls”.
 El concurs, que va néixer amb la voluntat de contribuir a difondre el patrimoni vallenc, està organitzat per La Turba i Llumull Accions Audiovisuals, però enguany ha comptat amb la participació de l’IEV, i la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Valls, Catmón i el Racó del Cafè.


 5è CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2010 

Aquest any el cartell el va dissenyar el fotògraf Guillem Voltas i Calbet.

El jurat format per Jordi  París (director del Museu de Valls), Francesc Murillo (historiador i especialista en patrimoni vallenc), Pilar Mussoles (especialista en patrimoni vallenc),  Sergi Grau (professor de disseny i fotografia de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona), Jep Martí (Arxiu Municipal de Valls) i  Núria Serra (membre de la comissió de patrimoni de l'IEV), va fer la deliberació dissabte 11 de desembre, i va decidir atorgar:
El Primer Premi (valorat en 300 euros)  a la persona de NATAN TARRAGÓ TERRADELLAS,
El Segon Premi (de 200 euros) a la persona de MARC TRILLA GÜELL
i el Premi Jove fotògraf (per als menors de 25 anys, amb 100 euros) a la persona de MARC MORENO DALMAU.
Els premis es van fer entrega el dissabte 18 de desembre passat al Casal Popular la Turba, on podreu veure expòsades un mostra de les fotografies presentades dels 27 participants. Així mateix, al pati del IEV, junt amb les fotografies del premi Ciutat de Valls, també es poden veure unes altres fotografies del Concurs Patrimoni Vallenc.
El concurs, que va néixer amb la voluntat de contribuir a difondre el patrimoni vallenc, està organitzat per La Turba i Llumull Accions Audiovisuals, però enguany ha comptat amb la col·laboració de l’IEV, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Valls, Catmón i el Racó del Cafè.

 4t CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2009 

El disseny del caretll d'aquesta edició el van realitzar na maria Cartanyà i en Francesc Parés

El dissabte 14 de novembre, al Casal Popular la Turba, es va dur a terme l'entrega de premis del 4t concurs fotogràfic "Patrimoni vallenc".

Aquest any hi han participat un total de 21 persones.


El jurat d'aquesta edició, ha tornat a estar format per personalitats vincuades al món del patrimoni però també de la fotografia: Jordi París, Francesc Murillo, Pilar Mussoles, Sergi Grau, Jep Martí i Núria Serra. Tots i totes elles, han valorat molt positivament les fotografies presentades.

El primer premi el va guanyar Elena Milà i Fortuny.

El segon premi el va conseguir Montserrat Plana i Ollé.

El
premi jove va ser per Ariadna Pujol i Marcos.

El
Reconeixement premi jove per a Rosa Domènec i Roca
Tant les obres guanyadores com les participants, es troben exposades al pis de baix del Casal Popular la Turba.

 3r CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2008 

El Disseny del cartell d'aquest any ha estat idea de na Paloma Vicente i Maria Cartanyà.

El dissabte 13 de desembre, al Casal Popular la Turba, es va dur a terme l’entrega de premis del III concurs de fotografia Patrimoni Vallenc.

Aquest any, i com a continuïtat al  bloc de Patrimoni Vallenc, el concurs de fotografia es va complementar amb una xerrada sobre el patrimoni perdut i el que perdrem a càrrec de l’historiador d’Àngel Gasol.

En les pròximes edicions del concurs, es pretén seguir amb la línia de crear activiats paral·leles a l’acte principal, és a dir, a treballar el patrimoni des de totes les vessants possibles.

En relació al concurs, aquest 2008 hi han hagut 24 participants, xifra que ha augmentat i s’ha diversificat respecte les edicions anteriors.

Des de l’organització del concurs, valorem molt positivament la participació aconseguida, tant per la quantitat de fotografies presentades, com per la seva qualitat i també per la diversitat de representacions patrimonials que reflectien les obres.

El jurat d’aquesta edició, ha tornat a estar format per personalitats vincuades al món del patrimoni però també de la fotografia: Jordi París, Francesc Murillo, Pilar Mussoles, Sergi Grau, Jep Martí i Núria Serra. Tots i totes elles, han valorat molt positivament les fotografies presentades. 


Aquest any, les bases del concurs van presentar un novetat. Es van definir dues categories: la professional i la d’afeccionat. Com que no hi va haver participació en la categoria professional, els premis es van repartir de la següent forma: 1r premi 300€, 2n premi 200€, 3r premi 100€.

Una de les obres va rebre una menció especial al reconeixement al Patrimoni; va ser la fotografia de Francesc Roca i Mateu.

El primer premi el va guanyar
Abel Pau i Garcia, per les fotografies Passi que veurà el piset i m’han d’arribar portes i finestres la setmana que ve
  


El segon premi el va aconseguir Montserrat Rabadà i Clarassó, amb dues fotografies.

El tercer premi va ser per
Laura Morales i Plana 2n CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2007 

El cartell d'aquest any, va ser obra de tot l'equip organitzador del concurs.

El dissabte 10 de novembre de 2007 es va reunir el jurat del 2on concurs de fotografia “Patrimoni Vallenc” per deliberar i escollir els guanyadors. El lliurament de premis va tenir lloc el dissabte següent, així com la inaguració de l'exposició de totes les fotografies.

El jurat estava format per Jordi París (director del Museu de Valls),Francesc Murillo (historiador i especialista en Patrimoni Vallenc), Pilar Mussoles (membre de la comissió de patrimoni de l’IEV), Sergi Grau (professor de disseny i fotografia de l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona) i Francesc Parés com a secretari i membre del Casal Popular La Turba.

Es van presentar al concurs un total de 19 participants. 
El jurat va tenir en compte a l'hora de valorar les fotografies, tant la qualitat artística, com la càrrega visual d’una de les fotografies escollides vers els enderrocs d’edificis.


Les fotografies premiades van ser:

- PREMI JOVE (participants menors de 25 anys) dues fotografies de les naus darrera de l’estació de trens
MARIA PIÑAS i PARÉS


- 2on PREMI dos fotografies referents a la canalla de les colles castelleres de Valls
MARC LLADÓ i CUADRAT

- 1er PREMI a la sèrie de tres fotografies 
LOURDES QUINTERO i GALLEGO 1r CONCURS PATRIMONI DE VALLENC / 2006 


El cartell d'aquest any va se idea d'en Lluís Frago.

Elpassat 13 d'ctubre escollir els guanyadors del 1er concurs de fotografia sobre el patrimoni vallenc. Organitzat conjuntament per l'Associació Cultural l'Aleta i el Casal Popular La Turba.
A continuació us adjuntem el nom dels guanyadors i les fotografies premiades.


El jurat va estar format per: Josep Martí (Director de l’Arxiu Municipal de Valls), Jordi París (Director del Museu de Valls), Francesc Murillo, (historiador i especialista en Patrimoni Vallenc), Francesc Parés (com a secretari i membre del Casal).

Es van presentar al concurs un total de 17 participants.

Per part del jurat es va valorar la bona participació i la qualitat de les fotografies enviades.

El Jurat va valorar a més de la qualitat artística, el fet de donar a conèixer el patrimoni ocult i poc conegut i en ambdós casos afectats per un PERI, el que suposa el perill de poder desaparèixer.

1r PREMI: A la sèrie de tres fotografies que corresponen al molí de mora i el seu entorn del fotògraf MARC LLADÓ i CUADRAT 


2n PREMI: A la sèrie de cinc fotografies d’en ALVARO CARLOS DE VICENTEEl jurat per unanimitat va decidir una MENCIÓ ESPECIAL al grup de tres fotografies corresponents als carrers de l’entorn del campanar a MONTSERRAT RABADÀ i CLARASÓ

 
PEMI JOVE (participants menors de 25 anys): A la fotografia d’un pati interior d'ANNA RIBÉ i LLAU