29 d’oct. 2013

VII Mostra de Cinema Indígena de Barcelona


La Setena edició de la Mostra de Cinema Indígena de Barcelona, que es celebra del 14 al 17 de novembre 2013 a l'Espai Fontana, vol acostar al públic el paradigma del Viure Bé com una forma holística de recollir molts dels temes que han mostrat en passades edicions i que també tocaran durant la VII Mostra. 

A més, volen contribuir a enfortir les resistències, i a la creació de ponts de diàleg, per construir i consolidar alternatives al model de desenvolupament imperant.
Ens endinsaran en l'univers audiovisual dels pobles indígenes a través de diferents documentals i docu-ficcions, seleccionats per a potenciar la comunicació indígena i obrir espais als productes audiovisuals elaborats, col·lectivament o de forma individual per comunicadors indígenes.

Por un B'aktun descolonizado” obrirà aquesta Mostra amb decidida confiança cap a un canvi de cicle, deixant enrera els abusos a la Mare Terra i als pobles, amb la mirada posada en el futur i el Viure bé.
I acompanyarem als pobles per alguns dels diferents motius que els empenyen a posar-se a darrera i a davant d'una càmara, com defensar la seva sobirania alimentària, denunciar les agresions que pateixen els territoris i reclamar el seu dret a ser consultats sobre allò que els afecta. En la darrera sessió, abordarem més pausadament aquest darrer tema que ens serà mostrat a la pantalla pel poble de Sarayaku a “Los descendientes del Jaguar”, un cas exemplar i esperençador d'afirmació identitària i batalla legal.
I com ja és costum, les películes comptaran amb l'immillorable acompanyament de les convidades i dels convidats vinguts de diferents territoris indígenes -del Cauca (Colòmbia), d'Iximulew (Guatemala), de l'Estat Plurinacional de Bolívia, de Walmapu (territori Mapuche)- i de Catalunya. Afegint sentit a la Mostra amb la força de les seves paraules, ens parlaran del que haurem vist a la pantalla i de les seves pròpies experiències.
Aquesta nova edició de la Mostra de Cinema Indígena de Barcelona forma part d'una acció més àmplia de difusió dels drets dels pobles indígenes impulsada per alterNativa. La Mostra es realitza en col.laboració de la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas, i aquest any també amb la Coordinació pels Drets dels Pobles Indígenes -de la que formem part-, i d'Entrepobles.
Esteu convidades i convidats a difondre aquest esdeveniment anual. Benvinguda a la VII Mostra de Cinema Indígena de Barcelona. Cinema i... Acció pels Drets Humans!

Tota la informació aquí