8 d’abr. 2014

Re-housing of Non Houses

Encara que ens caigui una mica lluny, no podem deixar de convidar-vos a l'exposició de la nostra amiga Fani Llauradó, que fa conjuntament amb Dina Chhan.

Amb el títol Re-housing of Non Houses, el dijous dia 10 d'abril, inauguren l'exposició a l'espai The Mansion a Phnum Penh, Cambodja.


Aquesta exposició amb tècniques mixtes amb fotografia impresa en tela i pintura. És un projecte sobre com els espais destinats a ser públic i social, abans que el règim dels Khmers Rojos, han estat reocupats i han acabat convertint-se en una casa, en una comunitat de veïns vital.

Després de la caiguda del règim règim dels Khemer Rojos, un devastat Phnom Penh i amb poca població, va renéixer amb el retorn dels desplaçats. 
En tornar a la capital, la gent va començar a ocupar les cases buides; els més afortunats van poder tornar a les seues cases, però molts altres se les van trobar ocupades i la inexistència de títols de propietat van fer que fos impossible recuperar-les. Així les famílies van anar ocupant cases com el joc de les cadires buides.  
Però, què passa quan no hi ha més cases disponibles, quan no hi ha llocs intrínsecament habitables? Què passa quan la música s'atura i la vida segueix?  
El projecte de la Fani Llauradó és un estudi fotogràfic sobre els espais destinats a ser públics que han estat "reocupats". Sobre com cinemes, esglésies, cementiris, hotels... es van convertir en cases perquè la vida obliga a colonitzar nous espais i, avui dia, moltes famílies estan transformant aquests llocs en les seues llars.
Així, en aquesta exposició a la que us convidem, que també podeu veure imatges per internet, combina aquest treball amb les pintures de Dina Chhan.