13 de juny 2014

★ E ★ R ★ O ★ T ★ I ★ C ★ A ★


El nostre amic Jordi Abelló, exposarà a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt amb el títol "★ E ★ R ★ O ★ T ★ I ★ C ★ A ★", i, compartirà espai amb en Xevi Sola Serra que titula la seua exposició "FETITXE-FETITXISMES, que no FEIXISMES!" 

Exposició al lloc on es posa una prostituta de carretera reflexiona d'erotisme

 Reus (Baix Camp), 12 juny (EFE).- Una exposició exhibida al lloc on es posa una prostituta de carretera reflexiona sobre l'erotisme des de "fora de la comoditat, de la blancor de galeries i museus", ha explicat el seu autor, el reusenc Jordi Abelló.
Abelló estrena l'exposició "★ E ★ R ★ O ★ T ★ I ★ C ★ A ★" a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt (Gironès), una sèrie dibuixos, collages, fotografies, pintures i audiovisuals que pretenen "poder representar la carn com pintura i que sigui palpitant".
No obstant això, abans, l'autèntica exposició "va durar molt poc, als peus d'una prostituta a la carretera de Salou, amb la petroquímica al fons, un senyal d'stop i ella amb un paraigua, tot un simbolisme amb molta força que ja estava allà i que és del tot real".
L'elecció del lloc va ser, ha explicat Abelló a Efe, perquè "les prostitutes de carretera són un focus d'atracció de la mirada i l'art ha de sortir al carrer, al món autèntic" i la dona "va acceptar amb l'única condició de què no se li veiés la cara".

 
"Eròtica", diu el seu autor, "és la meva millor exposició" i busseja en l'univers femení que ja va captar "Picasso o Francis Bacon, amb la velocitat dels cotxes fotografiada de fons, com una referència al futurisme".
Abelló revela que "en algun moment vaig tenir por de què em multessin per exposar en aquesta situació" i "encara que no faig judicis de valor i pretenc que els faci l'espectador", avança que "el món de la prostitució és de violència i sordidesa".
L'artista reivindica que l'art ha d'expressar-se fora dels circuits comercials per captar "allò autèntic" i en els seus anteriors treballs, va exposar en el top manta davant una botiga de luxe; en els goril·les del zoo o en sucursals bancàries, en aquest últim cas, mitjançant les noves tecnologies.