24 de maig 2016

Gemma Parellada guanya el XIII Premi de Periodisme Miguel Gil Moreno

Foto Sandra Lázaro
Bones notícies, les bones notícies s'han de compartir, i ara ja us ho podem dir, ja que s'ha fet públic, aquest cop, ens plau dir-vos que la Gemma Parellada, amb qui col·laborem junt amb la Majo Siscart i la Maria Olivella en un nou projecte d'EpD, que ha guanyat el XIII Premi de Periodisme Miguel Gil Moreno.
Segons informa l'ACN Barcelona.-La Gemma Parellada ha estat guardonada amb el tretzè Premi de Periodisme Miguel Gil Moreno per la seva “excel·lent trajectòria professional” cobrint informativament al llarg de l’última dècada el “silenciat” continent africà.

El jurat del guardó –una iniciativa de la Fundación Miguel Gil Moreno i el grup editorial Penguin Random House-, l’han integrat aquest any els periodistes Ramon Lobo, Enric Martí, Javier Buluz, Pilar Requena i Bru Rovira. La “valentia”, el “profund compromís amb la veritat” i “l’esforç per denunciar les injustícies” són alguns dels mereixements que el jurat reconeix a Parellada, corresponsal de Catalunya Ràdio i col·laboradora de mitjans com l’’Ara’, ‘El País’ o la CNN.
El jurat ha reconegut Gemma Parellada com una professional “que forma part d’una generació disposada a deixar la seva joventut” i que ha esdevingut un “exemple de l’ofici periodístic en temps de crisi”. En aquest sentit la Fundació que atorga el premi considera que Parellada comparteix “l’esperit” de Miguel Gil Moreno, el periodista que dóna nom al guardó i que va morir l’any 2000 en una emboscada guerrillera a Sierra Leone. Parellada exerceix de reportera a l’Àfrica subsahariana des de fa deu anys, temps durant el qual ha recorregut diversos països i ha realitzat cobertures informatives per diversos mitjans catalans, espanyols internacionals, entre els quals l’HBO i la CNN nord americanes. Més enllà de les col·laboracions puntuals, la periodista és la corresponsal de Catalunya Ràdio a la zona. En edicions anteriors, el Premi de Periodisme Miguel Gil Moreno va recaure en els periodistes i fotoperiodistes Javier Espinosa, Raúl Gallego Abellan, Walter Astrada, Enrique Meneses o Bilal Hussein.