7 de set. 2016

TARRAGONA

El Tinglado número 2 del Port acull una exposició de l'acció artística i polèmica d'Àlvar Calvet “Les Banderes al Vent "

Va ser polèmica i no va durar — en tant que efímera — més d'un parell d'hores, però durant mesos va ser tema de denúncia fins i tot política. L'acció artística d’Àlvar Calvet es podrà tornar a veure, però ja no serà a la Rambla Nova, sinó a porta tancada, al Tinglado número 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona. L’exposició, basada en aquella acció, s’obrirà al públic demà 8 de setembre i hi serà fins al 2 d’octubre.
L’acció es va donar a conèixer fa temps a causa de les protestes del grup municipal de Ciutadans, que no veia bé aquesta acció. 




Àlvar Calvet, autor d’aquesta obra va defensar la seva feina. «He sentit que els graus de cultura són diferents», va assegurar el passat 29 de juny. «La meva obra ha estat malinterpretada perquè s’ha vist manipulada per filtracions i censura», va afegir. Després de dos anys de ser-li encomanada, finalment la va poder fer, però va ser més efímera del que s’esperava i ni tan sols es va publicitar quan es faria.
L'exposició compta amb la col·laboració dels 14 fotògrafs que van documentar l'acció "Banderes al vent" que va tenir lloc a la Rambla Nova de Tarragona. Els fotògrafs (professionals i no professionals i amics que van fer fotos) participants van ser: Maite Blay, Nani Blasco, Ro Caminal, Pep Escoda, Ram Giner, Sergi Grau, Eva Jolis, Nacho Mateo, Beni Mora, Gerard Pinyol, Marta Richardson, Maido Sans i Òscar Vives.