28 de nov. 2016

EL FOTÒGRAF CARLES PALACIO A PÀRQUING

Hola de nou !
Aquest cop us volem anunciar la inauguració de l'exposició fotogràfica del nostre estimat amic i col·laborador Carles Palacio amb les fotografies del projecte POLVORINS.

Amb el projecte Polvorins Carles Palacio ha estat el fotògraf guanyador, de la XIII convocatòria de Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, que organitza INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Polvorins, en paraules d'en Carles, és un treball que vol “mostrar el dia a dia de la comunitat gitana que viu al barri Disseminat Caputxins (Girona), la seva vida calmada, humil i apartada de la resta de la ciutat i la seva gent”.

La comissió avaluadora, formada per representants de la Diputació de Girona i per especialistes i professionals del món de la fotografia, les arts i la cultura, n'ha destacat, d'una banda, el valor documental de les imatges, la seva execució, amb un acurat tractament dels blancs i els negres en les imatges resultants, el tipus d'enquadraments i, d’una altra, l'aproximació del fotògraf al tema tractat i la construcció d'un fil discursiu que aglutina tot el projecte.


Fotoperiodista freelance. Actualment publica per diferents mitjans nacionals com ElDiario.es, Somatents, Nació Digital, Núvol, El diari de l'Educació o El Setmanari Directa; així com per mitjans internacionals com The Guardian, Nur Images o l'agència Corbis.
S'ha especialitzat en conflictes socials i amb un interès especia pels fluxos migratóris al centre i sud d’Europa.
El passat 2015 va estar sel·leccionat per l’Inspai de la Diputació de Girona i el festival Visa Pour l’Image, pel concurs de joves fotògrafs de les comarques gironines amb el projecte documental “Polvorins” sobre la comunitat gitana al barri de les Pedreres de Girona.
Menció especial Jove de l'Inund'Art 2016 de la Diputació de Girona pel projecte "La felicitat inconscient" sobre els refugiats a Perpinyà