29 de març 2019

NOU FESTIVAL A SANT CUGAT - LUMÍNIC

 LUMÍNIC, FESTIVAL DE FOTOGRAFIA 
 
Sant Cugat celebra la primera edició de Lumínic, festival dedicat a la fotografia de gran format i d'autor a Catalunya. El programa es compon d'exposicions, xerrades, tallers, projeccions i mercats fotogràfics per donar a conèixer el fet fotogràfic i familiaritzar el públic amb projectes professionals i amateurs.
Entre d'altres mostres destaquen 'La gravetat del lloc' (Casa de Cultura de Sant Cugat, de dl. a ds.), una reflexió sobre la idea de lloc a partir dels diàlegs entre l'escultura de Clara Gassull i les fotografies d'Israel Ariño. El projecte 'Welcome to Espaiñ' (Museu del Monestir, de dt. a dg.), de Jordi Bernadó, que subratlla la cara més lúdica i irònica del país, amb jocs metafòrics i absurds. L'homenatge de Maria Espeus a dones que han patit la violència masclista, 'De l'ombra a la llum' (Museu del Monestir, de dt. a dg.). I la fotografia documental de Neus Solà, que sota el títol de 'Poupées' ha retratat el pas de la infància a la maduresa de les nenes gitanes a Perpinyà (Ateneu Santcugatenc, de dl. a ds.).

Es planteja com un esdeveniment inclusiu i participatiu. Un espai de coneixement i divulgació fotogràfica, on els visitants podran gaudir d’autors consagrats i emergents, tant nacionals com internacionals.



Dates del festival:del 21 de març al 27 d'abril
Espais del festival: Casa de Cultura, Centre d'Art Maristany, Museu del Monestir de Sant Cugat, Celler Cooperatiu, Teatre-Auditori de Sant Cugat, Fundació Cabanas. Casa Museu Cal Gerrer, L'Ateneu, Abacus, Arxiu Nacional de Catalunya.  
Programació del festival, consulteu aluminicfestival.com
Organitzat per: Lumínic i Ajuntament de Sant Cugat.