3 de gen. 2020

DOCfield diu adéu


Després d'un meditat procés d'avaluació, DOCfield diu adéu. Han estat sis valuoses edicions de Festival de Fotografia Documental de Barcelona i un orgull per a la nostra Fundació haver-les aportat a l'agenda cultural de la ciutat.

Des de la Fundació hem treballat dur i gaudit portant endavant aquest estimat projecte i, en el procés, hem crescut, après, compartit i també lluitat per complir l'objectiu que el motivava: veure reconegut el valor social de la fotografia documental i ampliar la seva difusió entre el públic de Barcelona, ​​a través d'un extens programa d'exposicions i activitats.

No obstant això, a Photographic Social Vision ens trobem en ple procés de revisió de les nostres línies d'acció amb el ferm propòsit de redefinir la forma més efectiva de seguir donant suport a l'àmbit del periodisme visual professional. En aquest exercici d'avaluació sentim la necessitat d'apostar per vies més efectives per dur a terme la nostra missió, com les referents a les nostres àrees d'Educació i Professional, que demostren major èxit i retorn social que l'aportat amb l'organització d’un esdeveniment cada vegada menys sostenible.

Han estat sis anys intensos en els que hem difós eficaçment i amb cura el treball de més de 600 autors, organitzat més de 180 exposicions gratuïtes a tota la ciutat i tret a la llum històries i testimonis que difícilment haguessin arribat als nostres mitjans de comunicació. I tot això gràcies a la complicitat de molts agents i seus expositives del sector i a la confiança dipositada en l'equip humà i professional de la nostra entitat.

Tanquem les portes del festival donant sobretot les gràcies al públic fidel assistent a cadascuna de les seves edicions i també a les seves directores artístiques Arianna Rinaldo, Jessica Murray, Natasha Christia i Helena Velez Olabarria, la seva aportació d'experiència, professionalitat i passió han estat claus per a garantir any rere any un estimulant programa d'altíssima qualitat fotogràfica a la ciutat. Agraïm també el decisiu suport institucional rebut des de la Generalitat de Catalunya,i molt especialment la col·laboració principal de la Fundació Banc Sabadell, Així com la participació incondicional d’ EGM com a partner tecnològic, i a el patrocini de FUJIFILM. També la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i d’ OXFAM Intermón.

Inspirats per l'esperit DOCfield seguirem creant i desenvolupant nous i estimulants projectes de qualitat per potenciar el valor social de la fotografia documental, i seguir enfortint el desenvolupament dels seus professionals.

Més informació a la seua web.