25 de febr. 2020

«LA PLANA DE SECÀ DE L’ALT CAMP»



COMENCEN LES ACTIVITATS A   
«LA PLANA DE SECÀ DE L’ALT CAMP»
·         Després de la presentació conjunta del Projecte Singular i el mapa de la Plana de Secà de l’Alt Camp s’inicien les activitats que han d’acompanyar aquesta nova marca de turisme sostenible
·         Tallers medi ambientals, rutes turístiques, tastos amb la DO Tarragona, formen la primera sèrie d’activitats que es duran a terme al llarg de l’any a la Plana de Secà de l’Alt Camp.
Dijous passat va tenir lloc la primera de les activitats de La Plana de Secà de l’Alt Camp iniciada per una de les entitats impulsores d’aquest projecte singular, Gepec. Ecologistes de Catalunya van dur a terme el primer dels seus tallers medi ambientals adreçats a centres educatius, amb alumnes de cicle mitjà i cicle superior de l'escola Santa Magdalena del Pont d'Armentera, es va fer un sortida per conèixer la Ruta de la Capona del Pla de Santa Maria en la qual es van treballar els valors del paisatge, els conreus, la pedra seca i la biodiversitat del territori  tot gaudint-lo i explorant-lo aprofitant l'època de floració de l'ametller. Gepec. Ecologistes de Catalunya ofereix al llarg d’aquest any tallers ambientals subvencionats pel propi Projecte Singular per a les escoles que vulguin treballar aquesta part de la comarca de l’Alt Camp.
D’altra banda s’inicia tot un seguit de tastos gratuïts  dels vins de la Plana en col·laboració amb la DO Tarragona, 10 tastos fins el mes d’octubre que permetran als participants gaudir de l’enoturisme que es desenvolupa al territori. El primer dels tastos tindrà lloc el pròxim dissabte 29 de febrer al Celler Mas Bella, altres cellers que també participen en el programa «Vine a Conèixer la Plana de Secà a través dels seus vins» són Mas Vicenç,  Vinícola de Nulles, Celler Sanromà i Cellers Blanch. Ben aviat a través dels comptes de les xarxes socials de La Plana de Secà de l’Alt Camp s’informarà de com participar en els sortejos per accedir als tastos.
El Projecte Singular la Plana de Secà de l’Alt Camp s’ha creat amb l’objectiu de dinamitzar econòmicament aquest territori des  del treball en xarxa i l’economia social i cooperativa. És un projecte impulsat per Produccions Saurines SCCL i la Direcció General d’Economia Social; promoguda pel Departament de Treball Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya  i amb el finançament del Ministerio de Trabajo y Economía Social.
Per a més informació i gestió d'entrevistes:
Elisenda Trilla Ferré| 659 079 769 | produccio@saurines.cat
PRODUCCIONS SAURINES SCCL | Comunicació i producció audiovisual | www.saurines.cat