1 d’oct. 2021

Amb el leitmotiv “Enyorança” comença la quarta edició de la mostra Mitgeres a Valls

Mitgeres, 29/09/21

Des d’aquest dijous dia 30 de setembre fins al 10 d’octubre una vintena de fotografies gegants, exposicions i presentacions de projectes ompliran de fotografia la capital de l’Alt Camp.

 

© Montse Ferré i Puig
Amb l’organització de Llumull Accions Audiovisuals i el Casal Popular La Turba i el suport del Museu de Valls i la col·laboració d’altres col·lectius vallencs i entitats es dóna el tret de sortida el dia 30 de setembre d’aquesta quarta edició de la mostra de fotografia urbana de Valls MITGERES _21. 

 

Com en anteriors edicions la mostra contarà amb les seves ja clàssiques instal·lacions fotogràfiques de gran format, en aquest cas una vintena, de 10 fotògraf i fotògrafes que romandran exposades a la vista de tothom. Noves ubicacions, a les mitgeres o a les façanes de cases abandonades, s’afegiran a les més de 40 fotografies penjades pels carrers del centre històric de Valls els anys anteriors, convertint el cor de la ciutat en un gran museu que, malauradament, va ampliant-se per la degradació del barri.

Juntament a aquesta gran exposició urbana, i com en anys anteriors, també compta amb  altres activitats que enriqueixen la mostra, com exposicions, xerrades, presentacions o rutes guiades. Tot comença el dijous 30 de setembre amb la inauguració de les exposicions instal·lades a les sales de l’IEV (Institut d’Estudis Vallencs), en aquest cas la del jove fotògraf Martí Albesa sobre el fet migratori «La frontera Sud, a l'ombra del Nord» i la del Clic de fotoperiodisme jove organitzat per Diomira.

 

UN CAP DE SETMANA PLE D’ACTIVITATS

© Montse Ferré i Puig
Però el plat fort de les jornades vindrà el dissabte 2 d’octubre. Pel matí, autores i autors de les fotografies desvetllaran les interessants històries que amaguen les seves obres, apropant les realitats mostrades i donant sentit al seu treball. Aquest dia a la tarda (a partir de les 17:30 hores, a Ca l’Alemany), hi haurà la presentació dels projectes del fotògraf Edu Alegre, de Tiago Almança i la fotògrafa Marta Sallarés, així com la presentació del col·lectiu de fotògrafs km0 de TGN i la presentació del Concurs de fotografia Patrimoni Vallenc en la seva 16a edició.

 

El certamen també comptarà amb rutes guiades per les diferents fotografies més dies (concretament el diumenge 4 al matí i dissabte 9 al matí). En el cas del diumenge la ruta acabarà amb una de les novetats de la mostra d’aquest any, la creació d’un mural de la fotògrafa i activista feminista Marta Fàbregas al Carrer de la Zeta. 

 

ELS l LES FOTÒGRAFS l LES ACTIVITATS DE L'EDICIÓ 2021

Amb el tema Enyorança com a marc temàtic, l’organització ha escollit les fotografies dels i les autores participants, intentant, com en altres edicions combinar la presència de gent pròxima, ja sigui de Valls o del Camp de Tarragona, amb noms de més enllà, sempre respectant la paritat i barrejant diferents edats i experiències per mostrar la major diversitat possible.

Els i les fotògrafes escollides per aquesta edició són:

Ariadna Pujol i Marcos, Cristina Serra Joan S. Puig, Sara Boldú, Edu Alegre, Míriam Viso Campanya, Manu Mitru, Anna Bosch Miralpeix, J. Manel Raigal, Marta Sallarés, Marta Fàbregas, Martí Albesa, Tiago Almança i amb la col·laboració d’INSPAI de la Diputació de Girona i de l’associació Diomira

 

LA MOSTRA NO OBLIDA EL LLEGAT CATALÀ-ROCA

Una de les iniciatives que repeteix i que és bandera de la mostra, és la exhibició d’imatges recuperades, en format gran, de la nissaga Català-Roca, família vallenca amb una trajectòria fotogràfica destacadíssima. Parlar dels Català-Roca és parlar de la història de la fotografia del segle XX i una mostra que treballa aquest llenguatge artístic a la capital de l’Alt Camp no pot oblidar aquest magnífic llegat. És per això que l’espai de Ca l’Alemany tornarà a mostrar aquestes imatges recuperades pel Museu
de Valls, un dels organitzadors.