14 de març 2023

ORGULL VALLENC - V Setmana LGBTIQ+ del 24 de març a l'1 d'abril

Valls presenta la cinquena edició de la setmana LGBTIQ+

S’organitzaran més una desena d’activitats del 24 de març a l’1 d’abril

Valls, 9/3/23. Valls celebrarà per cinquena vegada una setmana d’activitats dedicada al col·lectiu LGBTIQ+. Impulsada per Orgull Vallenc, Llumull Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, l’edició d’enguany tindrà lloc del 24 de març a l’1 d’abril

La setmana segueix treballant en diverses línies, i intenta mantenir la diversitat de formats i de propostes i representar totes les realitats del col·lectiu LGBTIQ+. El tret de sortida el donarà la projecció als JCA Cinemes de Valls de la pel·lícula “La amiga de mi amiga” que es podrà veure durant tota la setmana.

En l’àmbit de les xerrades cal destacar les dues que s’han organitzat enguany. En primer lloc, la xerrada  “Aliances ciberfeministes, masculinitats ferides i ascens reaccionaris” a càrrec de Proyecto Una i que tindrà lloc el divendres 24 de març. En l’àmbit de l’esport, enguany visitaran la setmana LGBTIQ+ el club esportiu Panteres Grogues. Es tracta d’un club esportiu nascut el 1994 a Barcelona, referent en visibilitat i promoció dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ en l'esport i pioner a Europa en aquest àmbit. La xerrada tindrà lloc el dilluns 27 a la tarda.

En l’àmbit literari la setmana ha organitzat dues presentacions de llibres. La primera serà el dimarts 29, el llibre serà Trans*gresorxs i comptarà l’autor del llibre, Bru Madrenas. La segona presentació serà el divendres 31, el llibre serà “El somriure dels dofins” i també comptarà amb el seu autor, Francesc Soler.

En l’àmbit audiovisual, a més de la projecció de “La amiga de mi amiga”, també hi haurà la projecció del documental “Sedimentos” i el posterior col·loqui amb el seu director, Adrián Silvestre, el dijous 30 de març a la tarda.

En l’àmbit més festiu la setmana LGBTIQ+ ha programat un sopar de pa i porta i un concert amb la cantautora vallenca Elena Volpini el divendres 24 al vespre. L’endemà dissabte, i després del dinar popular, tindrà lloc la primera edició de VilaniuDrag. Els bars de Vilaniu s’han unit enguany a la setmana LGBTIQ+ i acolliran una ruta amb actuacions de Drags en els sis bars que s’han sumat a la iniciativa (Bruch, Antic, Pèrgola, Munta-t’ho bé, Providència i Safareig). Així, el dissabte 25 a la tarda el centre de Valls s’omplirà d’actuacions espectaculars.

Seguint amb l’àmbit més lúdic, el diumenge a la tarda, Ca l’Alemany s’omplirà de jocs de taula amb la presentació  dels projectes Joc de Cartes Bollodrama, joc eròtic Voluptas  i La Raposa: Bar Vegà i Llibreria Feminista. En acabar hi haurà el torneig internacional de Bollodrama.

La setmana LGBTIQ+ d’enguany també comptarà amb un taller de Drag a càrrec de Joy. El taller serà dissabte 1 d’abril al matí, i està obert a dones i membres del col·lectiu.

Pels més petits, s’aposta enguany per l’espectacle infantil “La motxilla de l’Ada”, que es troba dins la programació teatral de la Xarxa de Cultura. De fet, treballar amb els més petits és un dels objectius de la setmana LGBTIQ+.

A més enguany la setmana també serà un punt de trobada per diverses organitzacions LGBTIQ+ del Camp el dissabte 25 al matí. La il·lustració del cartell de la V Setmana d’Orgull Vallenc ha anat a càrrec de l’artista vallenca Milena Ataides.

En aquesta edició de la Setmana LGBTIQ+ hi ha col·laborat la Xarxa de Cultura, la Comunalitat de Valls, Punt d’Accés, JCA Cinemes Valls,  l’Antena del Coneixement de la URV, Valls Genera, la llibreria Roca, la Diputació de Tarragona, els bars de Vilaniu i la floristeria Heura Musa.

 PROGRAMA D’ACTES

PROGRAMA D’ACTES DE LA SETMANA LGBTIQ+ DE VALLS - Del 24 de març a l’1 d’abril

Del 24 al 30 de març. JCA Cinemes Valls: La amiga de mi amiga. Consultar els horaris a la cartellera.

Divendres 24/3

19h – Casal Popular la Turba (C/ Metges 14). Xerrada-debat “Aliances ciberfeministes, masculinitats ferides i ascens reaccionaris” a càrrec de Proyecto Una.

21h – Plaça de les Garrofes. Sopar de pa i porta i concert amb la cantautora vallenca Elena Volpini.

Dissabte 25/3

10h – Casal Popular la Turba (C/ Metges 14). Jornada de treball matinal amb organitzacions LGBTI del Camp.

12:30h - Casal Popular la Turba (C/ Metges 14). Vermut festiu amb DJ Selma.

14h - Casal Popular la Turba (C/ Metges 14). Dinar popular. Tiquets a la botiga de la Bajoca, preu 10 sòcies, 12 no sòcies.

18h – VilaniuDrag amb la participació de diverses Drags. Recorregut: Bruch, Antic Cafè, Pèrgola, Munta-t’ho bé, La Providència i Safareig.

Diumenge 26/3

18h - Casal Popular la Turba (C/ Metges 14). Presentació dels projectes Joc de Cartes Bollodrama, joc eròtic Voluptas  i La Raposa: Bar Vegà i Llibreria Feminista. A continuació Torneig de Bollodrama.

Dilluns 27/3

19h - Casal Popular la Turba (C/ Metges 14). Xerrada sobre l’esport i el col·lectiu LGBTIQ+ a càrrec de Panteres Grogues i el club esportiu de la Turba.

Dimarts 28/3

19h – Pati dels Llimoners (Heura Musa). Presentació del llibre Trans*gresorxs amb l’autori del llibre, Bru Madrenas.

Dijous 30/3

19:30h - Casal Popular la Turba (C/ Metges 14). Projecció de la pel·lícula Sedimentos i posterior col·loqui amb el seu director, Adrián Silvestre.

Divendres 31/3

19:30h - Llibreria Roca - Presentació del llibre "El somriure dels dofins" amb el seu autor, Francesc Soler.

Dissabte - 1/4

11h - Casal Popular la Turba (C/ Metges 14). Taller de DragKing amb Joy. Imprescindible inscripció prèvia a orgullvallenc@gmail.com. Acte no mixte, obert a dones i membres del col·lectiu LGBTIQ+

18h - Teatre Principal. Espectacle infantil: La motxilla de l’Ada