23 de maig 2012

"AFRICA INAAMUA" ÉS ÀFRICA DECIDEIX


"AFRICA INAAMUA" ÉS ÀFRICA DECIDEIX
L'ONG IGMAN-Acció Solidària ha començat una campanya de difusió per donar a conèixer l'exposició ÀFRICA DECIDEIX. CONÈIXER PER RECONÈIXER.

Africa Inaamua”és Àfrica decideix en llengua suahili. El suahili és una llengua bantu de la família nigerocongolesa i, probablement, la llengua franca africana més estesa del continent. Competeix a l’Àfrica Oriental amb les llengües colonials, que són les que acostumen a jugar aquest rol en exclusiva.

L’exposició que presenten no pretén ser una denúncia. Vol ser una radiografia dels passius i dels actius d’Àfrica, el nostre continent veí. “Creiem que sense conèixer no es pot reconèixer. I segurament sense el reconeixement actiu del que és el continent i les seves societats, molts dels reptes que avui l’atenallen són difícils d’afrontar.

Mirem Àfrica perquè ens interessa, i la mirem de maneres diferents. Amb ulls subjectius, perquè no som africans, i amb ulls sincers, perquè som catalans. Sigui per convicció o per necessitat, apropar la realitat africana a casa nostra i viceversa al segle XXI és una prioritat inajornable. La nostra intenció, doncs, és fer conèixer les claus d’aquest continent: què ha estat, què hi passa i que hi fem”.


Afrika Inaanua: Àfrica decideix. Un continent, mons diversos. - Vídeo subtitulado en castellano -.
Jordi Fexas, responsable de l'exposició.
Donat que Àfrica està vivint una transformació impressionant, que La Xina està revolucionant el model de cooperació d'Àfrica amb el Món i els organismes multilaterals i que el model de cooperació està essent qüestionat per sectors de la pròpia cooperació, vàrem decidir que en lloc de fer una exposició sobre la cooperació a l'Àfrica, era més oportú tractar d'explicar la complexitat del món africà i de les realitats africanes.

Afrika Inaanua: África decide. Un continente, mundos diversos.
Exposición sobre las complejidades i realidades africanas.

IGMAN-Acció Solidària: http://www.igman.cat/