22 de maig 2012

ANA


"Ana", la filla del general que havia escollit la guerra.
Trenkalòs a  fet un videoclip d'homenatge a les víctimes del conflicte dels Balcans amb la col·laboració dels alumnes de les escoles de Sant Celoni amb motiu dels actes de commemoració del XX aniversari de la guerra de Bòsnia, la “TRENKABAND” a escrit la cançó “ANA

L’Ana va néixer als Balcans on va viure la guerra de Bòsnia durant els anys 1992-94. Més de 100.000 persones perdrien la vida, 250.000 serien ferides i dos milions serien expulsades de casa seva.
En descobrir la veritat de tot el que se li havia estat amagant, i avergonyida pels crims comesos pel seu pare, un militar d’alta graduació, l’Ana, de 24 anys d’edat, es trauria la vida d’un tret al cap.
L’home que va escollir la guerra havia destruït per sempre la seva pròpia pau.
El pare de l’Ana, el general Ratko Mladic, cap de l’exèrcit dels serbis de Bòsnia i responsable del setge de Sarajevo i de la massacre de Srebrenica, seria posteriorment detingut i empresonat acusat de crims de guerra i contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional.
Amb el tema “ANA” hem volgut retre un homenatge als milers de nens i nenes morts durant aquella guerra, així com un crit de ràbia tot esperant – encara – que Ratko Mladic sigui jutjat definitivament.