18 d’ag. 2020

LES DONES DE SOLIVELLA PROTAGONITZEN UNA EXPOSICIÓ EN UN MUR DE 92 METRES

Les dones jubilades de Solivella protagonitzen una exposició a l’aire lliure que vol ser un homenatge a la dona al món rural. Concretament, la mostra es pot veure en un mur de 92 metres a l’Avinguda de Poblet, a la carretera direcció Blancafort.

 Es tracta d’un mural de grans dimensions fet de paper amb fotografies en blanc i negre de dones jubilades del municipi. El projecte ha estat impulsat per Sílvia Iturria, regidora de Solivella i artista, i Oriol Segon. "PROTAGONISTES: UN HOMENATGE A LA DONA EN EL MÓN RURAL" ha estat un dels actes destacats de la Festa Major de Solivella d’aquest 2020.

La mostra es va començar a gestar fa uns mesos, quan un diumenge al matí es va instal·lar un set de fotografia a la plaça Major del municipi per poder fotografiar les dones jubilades del poble. Elles només sabien que les imatges formarien part d’una exposició, però no en sabien el format, que fins a la seva inauguració s’ha mantingut en secret.

De fet, altres municipis de la Conca de Barberà s'han mostrat molt interessats en aquest projecte.

"Què serien, los homens, sense les dones que els cuiden, que miren que tot estigui com ha d'estar, la roba neta i planxada, el sopar a punt, que no falti a casa el sabó d'afaitar, una ampolla de conyac o el mabogastrol per quan un s'ha atipat massa? Primer de tot hi ha la mare i després la dona amb qui s'ha casat, no? I encabat una filla, si és que Déu n'hi ha donat. I si no es casa, o no té filles, hi haurà una germana, si en té, o una tieta, si no en té. Sempre una dona al costat de cada home per cuidar-lo."
Braços, mans i també paraïgues. LES BENAURANCES. Joan Caballé