4 de set. 2020

MICROSCOPIES, l'art efímer s'escampa pel parc del Secà de Manresa

 Aprofitant la Festa Major, Manresa va estrenat un itinerari que uneix natura, art i cultura a l’Anella Verda.

El projecte de ‘land art’, que porta per títol “MICROSCOPIES”¬, combinarà obres efímeres (això que ens agrada tant als de llumull) amb obres permanents, que s’aniran incrementant any rere any. Aquesta primera edició va ser al Parc del Secà durant les tardes del 28 i 29 d’agost.

El projecte “MICROSCOPIES” neix de la mà de l’Ajuntament de Manresa i del Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç (CACiS), que durant més de vuit anys ha organitzat el Festival “Efímera”, una passejada diürna al terme de Calders amb diverses instal·lacions artístiques efímeres i respectuoses amb l’entorn que conviden a reflexionar sobre la relació entre els humans i la natura. “MICROSCOPIES” compta amb la col·laboració de Meandre, del Parc del Secà, del Consorci del Bages per la Gestió de Residus i de l’Anella Verda, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta primera edició, va inaugurar l’obra permanent Vertex, de l’artista Tom Carr,  i les  sis obres efímeres, que van realitzar en el transcurs de les hores dels artistes Javier Olaizola, Ona Trepat, Ester Fabregat, Mònica Campdepadrós, Anna Serra i Maria Ribera i Alèxia Lleonart.

Remarcar l’obra de la vallenca i amiga Ester Fabregat, amb el títol  «Air swimmers», que va crear aquestes escultures per fer un memorial a un amic mort. El material són bosses reutilitzades i el vol dels ninots gegants té una dimensió lúdica que l'autora no vol que passi desapercebuda”. L’Ester, basa la seva obra en  “El reciclatge és una necessitat i un motiu per a la creació artística”.