12 de maig 2021

Comença la III SETMANA LGTBIQ+ ORGULL VALLENC - Valls

 Aquest dimecres 12 de maig, a les 19:30h al Pati de Sant Roc - IEV, iniciem aquesta tercera setmana LGTBIQ+ amb la presentació del servei d’atenció a les agressions LGBTIfòbiques. Aquest serà un nou servei que tindrà el Casal, i que impulsem en col·laboració amb l’Observatori contra l’Homofòbia.

Des del Casal Popular la Turba fa anys que treballen en la línia d’impulsar iniciatives pel col·lectiu LGBTI. Ara, ens sumem a una demanda que fa anys que reclama el col·lectiu, tenir entitats i circuits segurs per poder denunciar en cas d’agressió.

Les reivindicacions i el suport cap als col·lectius LGTBI es donaran cita a Valls entre el 12 i el 22 de maig en el marc de la 3a edició de la Setmana de l’Orgull Vallenc. Us animem a participar a totes les activitats organitzades en el marc de la III Setmana LGBTI de Valls ORGULL VALLENC.

La tercera Setmana LGBTI de Valls canvia novament de dates a causa de la pandèmia. En aquesta edició, les activitats coincidiran amb el 17 de maig, el Dia internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. Els actes compliran amb les mesures anticovid pertinents, ja sigui amb inscripció prèvia o amb aforament per ordre d’arribada.


La programació, amb propostes per a totes les edats, donarà el tret de sortida amb la presentació de la campanya impulsada pel Casal Popular La Turba d’atenció a les agressions LGBTIfòbiques.


El Pati de Sant Roc - IEV, acollirà l’exposició “Construccions identitàries”, de Mar Llop, que s’inaugurarà el divendres 14 amb un col·loqui de l’autora el dia 14 a les 19 h. que es podrà veure fins el 23 de maig.
 

El dia 15 serà el torn per als més petits: la plaça Sant Jordi serà l’escenari, a les 11 del matí, d’un contacontes amb Jessica Beltran.
També durant el mateix matí, es pintarà un mural de temàtica LGBTI.

El pati de la floristeria Heura Musa tindrà el protagonisme els dies
19 i 20
, ja que s’hi duran a terme la presentació del llibre “No estamos tan bien”, de Rubén Serrano (dia 19, 19.30 h), i la xerrada “Realitats trans als PPCC”, amb l’activista Sandra Vilaseca (dia 20, 19.00 h). En aquest segon cas també s’hi parlarà de la Llei trans a
nivell estatal.


L’Orgull Vallenc també comptarà amb dues projeccions. La primera serà el dia 13 a les 19 h a la sala d’actes de l’IEV, i s’hi podrà veure la pel·lícula “Pride”. El dia 21, a les 19 h, es projectarà el documental “El vuitè dia”, d’Àlvar Calvet, que donarà pas a un col·loqui amb l’autor i alguns dels testimonis.

Clourà amb una convidada destacada. L’activista mexicana trans Regina Zoe Magallón serà present a Ca l’Alemany en un col·loqui i vermut LGBTI, el dissabte 22 a les 12 del migdia.


La tercera Setmana LGBTI de Valls, a càrrec d’Orgull Vallenc, el CP La Turba i Llumull Accions Audiovisuals, tornarà a ser present als aparadors dels comerços de Valls. Del 14 al 23 de maig una vintena d’aparadors lluiran el glossari LGBTI que es va estrenar l’any passat. La il·lustració del cartell del 3r Orgull Vallenc ha anat a càrrec de l’artista vallenca Marina Barberà.