3 de maig 2021

Poesia i productes de proximitat, un maridatge que triomfa

La iniciativa del grup de consum La Bajoca amb la col·laboració de Llumull al celler Dasca Vives supera les expectatives i té previst tenir continuïtat.

El passat diumenge 27 d’abril a l’hora del vermut, el celler Dasca Vives va ser escenari d’un maridatge a tres bandes. La proposta, organitzada pel grup de consum La Bajoca i Llumull, era combinar dos projectes de producció de proximitat, en aquest cas els vins del celler amfitrió i els productes de La Garrofina, amb la poesia de la vallenca Mireia Casanyes.

Seguint totes les mesures sanitàries per la Covid, el públic va gaudir de tres vins del celler Dasca Vives combinats amb tres propostes de la Garrofina, empresa que treballa la garrofa amb una visió moderna. Mireia Casanyes, jove poetessa vallenca, era l’encarregada d’omplir de paraules l’acte amb tres blocs de poemes seus que temàticament lligaven amb els suggeriments gastronòmics.

L’èxit de l’activitat queda certificat per l'exhauriment de les places dos dies després de sortir anunciada i l’entusiasme de les persones participants. L’objectiu d’aquests tipus de maridatges és donar valor als productes amb certificat de proximitat i ser un una plataforma cultural per artistes en aquests difícils moments.

El temps va ajudar al públic a gaudir d’una experiència cultural diferent a un lloc excepcional, amb vistes a una plana de secà que també semblava reivindicar la seva part.