23 de set. 2022

V Mostra de fotografia documental de calles a Valls - MITGERES 22

La V edició de la mostra Mitgeres girarà al voltant del concepte victòria

Del 30 de setembre al 13 de novembre una vintena de fotografies gegants tornaran a omplir el centre de la ciutat.

Valls, 22/9/2022. Llumull Accions Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, amb el Museu de Valls, juntament amb altres col·lectius vallencs i entitats, organitzen des del 30 de setembre al 13 de novembre la V edició de la mostra de fotografia urbana de Valls MITGERES _22.

Així doncs, aquest any comptarem amb 18 instal·lacions fotogràfiques de gran format de 9 fotògraf i fotògrafes que romandran exposades a la vista de tothom. A les mitgeres que es van utilitzar en les edicions anteriors, se n’hi afegiran de noves, i és que la degradació arquitectònica que pateix el centre històric permet, de moment, no haver de treure fotografies anteriors. Així aquest any podrem gaudir d’unes 80 fotografies penjades pels carrers del centre històric de Valls.

La mostra no és només un gran exposició de carrer, sinó que també compta amb
activitats paral·leles, com exposicions, xerrades, presentacions o rutes guiades. En aquest sentit, començarem el divendres 30 de setembre amb la inauguració de les exposicions instal·lades al IEV (Institut d’Estudis Vallencs) del jove fotògraf Oriol Roura amb l’exposició «La resposta» a la sala Sant Rocs del IEV i la del Clic de fotoperiodisme jove organitzat per Diomira al pati de Sant Roc de l’IEV. Com l’any passat, seguim amb una forta aposta per la tarda del dissabte 8 d’octubre.

El certamen també comptarà amb rutes guiades per les diferents fotografies (dissabte 8 al matí, diumenge 9 al matí i dissabte 22 al matí d’octubre i el dissabte 5 de novembre)

VICTÒRIA, TEMA CENTRAL DEL MITGERES 2022

Aquest any hem escollit com a temàtica VICTÒRIA, amb totes les accepcions del seu significat, però sobretot amb la idea de buscar projectes amb temàtiques relacionades amb canvis i/o avenços socials (micros o macros) que potser no ocupen grans portades. Volem que sigui una idea en un pla positiu i serveixi per portar treballs que mostrin que l'organització i la lluita, ja sigui al nivell que sigui, és important.

Aquest tema ha servit per escollir les fotografies dels i les autores participants, tant a nivell nacional de reconegudes fotògrafes com a nivell vallenc i de comarca.

 ELS l LES FOTÒGRAFS l LES ACTIVITATS DE LA V EDICIÓ 2022

 Els i les fotògrafes escollides per aquesta edició són:

Lucia Herrero, Roger Grasas, Mireia Comas, Àngel Ullate, Ester Pérez Berenguer, Sergi Rugrand, Karen Alava, Albert Salamé i Montse Ferré. Des de l’AAVV del Barri Antic, el retrat de na M. Àurea Català i Roca, que pretenen recuperar la memòria històrica de les dones vallenques i amb la col·laboració d’INSPAI de la Diputació de Girona amb l’exposició de n’Oriol Roura i els seleccionats del Clic jove de fotoperiodisme organitzat per l’associació Diomira i Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 LA NISSAGA CATALÀ-ROCA

Aquest any 2022, el Govern de la Generalitat de Catalunya l’ha declarar any Català-Roca, coincidint amb el naixement d’en Francesc Català-Roca. La mostra de fotografia urbana de Valls Mitgeres - 2022 també vol seguir el fil i posar en valor la nissaga Català-Roca. Així, a l’espai de Ca l’Alemany al carrer dels metges, i en col·laboració amb el Museu de Valls hi tornarà a haver-hi dues fotografies d’en Francesc Català-Roca.

Volem fer un pas més i reivindicar la figura de na M. Àurea Català i Roca. Formada a la Llotja, va participar com a retocadora en l’aventura fotogràfica al costat del pare i els germans.