4 d’oct. 2022

IV FIRA DEL PENSAMENT CRÍTIC i L'ACCIÓ CRÍTICA - VALLS

 

 

 

 

 

Enguany, la fira ‘Altres lletres’ 

de Valls creix i comptarà amb una trentena d’editorials i una dotzena d’actes i presentacions. Així doncs, el dissabte dia 15 d’octubre, Valls celebrarà la quarta edició de l’‘Altres lletres – Fira del Pensament crític i l’acció conscient’, impulsada pel Casal Popular La Turba i Llumull Accions Audiovisuals.

En la presentació d’aquesta edició, que ha tingut lloc aquest dijous, 29 de setembre, al vespre han expressat que tenen l’objectiu de fer “una fira literària i crítica allunyada de l’època de més saturació editorial com és Sant Jordi”.

La fira comptarà amb gairebé trenta editorials que es repartiran per la plaça de la Zeta, la plaça dels Alls i la plaça Pilar Prim de Valls. S’ha treballat per tal que hi hagi editorials molt diverses i per a tots els públics, des de la literatura infantil i juvenil, fins a propostes més polítiques, poètiques o de narrativa.

Les activitats centrals tindran lloc el dissabte, però al llarg de la setmana s’han programat diversos actes com a prèvia. Així, els actes s’iniciaran dimarts a les 18 h amb un taller d’escriptura creativa a càrrec de l’Escola de Lletres de Tarragona a l’Espai La Magrana.

El dijous, a les 19:30 h, es farà un acte d’homenatge al centenari del naixement de Pier Paolo Pasolini, que tindrà lloc a la terrassa del restaurant Equilicuà, amb un maridatge. L’endemà, Maria Montsonís presentarà un diccionari il·lustrar sobre sobirania alimentària a La Licorera, que també oferirà un tastet per acompanyar la proposta.

Es tornarà a comptar amb diverses presentacions la jornada central de la fira, el dissabte 15. Els més petits hi tindran un paper destacat, amb dues presentacions. Al matí, a les 11 h, hi haurà un contacontes i la creació d’una torreta feta amb materials reciclats amb l’Alt Camp Residu Zero. A la tarda, a partir de les 17:30 h, hi haurà un taller de contes a càrrec de Piscina Petit Oceà. El mateix dissabte destacaran les presentacions de “10 gritos contra la gordofobia” de Magda Piñeyro (11:30 h) i “Trenqueu en cas d’emergència” de Carla Vall (18:30 h).