20 d’oct. 2022

17è CONCURS DE FOTOGRAFIA PATRIMONI VALLENC

17è CONCURS DE FOTOGRAFIA

PATRIMONI VALLENC - 2022

 

Hem arribat a la 17 edició, del Concurs de Fotografia Patrimoni Vallenc, que forma part d’un dels projectes del Casal Popular la Turba de Valls i llumull Accions Audiovisuals, amb l’objectiu d’arrelar-nos a la nostra ciutat, i especialment al centre històric on tenim la seu (carrer dels metges, 14) i descobrir-la a partir de la fotografia.

Volem agrair la col·laboració a les persones que fan possible any rere any el concurs, el jurat, que estoicament repeteix i aprofitem per compartir una estoneta dins del Casal durant la deliberació i don a vegades surten més ideies per fer gran el projecte; una d'aquestes, la mostra de fotografia documental al carrer, MITGERES, que ens ha fet molt contents de fer-la realitat i consolidar-la en aquesta V edició on presentem el concurs. 

També als dissenyadors i artistes que ens han compartit el seu art amb els cartells que han il·lustrat el concurs, i pel cartell d’aquesta 17a edició, ens acompanya la dissenyadora Laura Cuesta de Valls. 

Especialment, agrair al IEV amb qui hem fet gran el projecte i el suport de la Xarxa de Cultura i la Secretaria d’Infància, adolescència i joventut Generalitat de Catalunya.

 

LES BASES PER PARTICIPAR-HI:

Participants: És obert a totes les persones que ho desitgin.

Tema: “PATRIMONI VALLENC”. L’objectiu és conèixer i divulgar el patrimoni vallenc des d’una vessant artística com la fotografia. L’autor/a pot escollir qualsevol monument, edifici, escultura, pintura, document, paisatge rural, natural, urbà o element cultural pertanyent al terme municipal de Valls.

Format i presentació: Cada participant presentarà 3 fotografies, en format  20×30 cm o similar. Les imatges poden ser en color o en blanc i negre.

Identificació: Cal lliurar un sobre, amb el pseudònim i edat, que contingui les fotografies i un sobre tancat amb les dades de l’autor/a (nom, telèfon, correu electrònic, edat i població).

Les tres fotografies hauran de dur al darrera el nom del pseudònim i títol si en tingués o una explicació.

Inscripció: El dret d’inscripció és gratuït.

Termini: Les fotografies es poden enviar per correu abans del 18 de novembre o lliurar-les a mà fins el dia 25 de novembre a alguna de les següents adreces:

  • La Bajoca /Casal Popular La Turba, c. de la Zeta 2, 43800 Valls (Alt Camp)
  • El Safareig, Pç  de l’Oli 12, 43800 Valls (Alt Camp)
  • IEV, c. Jaume Huguet 1, 43800 Valls (Alt Camp)

Aclariments: escriviu a l’aleta@tinet.cat / lumull.accions@gmail.com

Jurat: Estarà format per persones vinculades al patrimoni i a la fotografia. Estarà facultat per resoldre qualsevol altra qüestió no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable. Si la qualitat dels treballs presentats fos insuficient, a criteri del jurat, els premis poden declarar-se deserts.

La deliberació del jurat és pública i es podrà presenciar el dissabte 26 de novembre a les 18:00 h al Casal Popular la Turba al c. dels metges, 14.

Lliurament de premis: L'exposició s'obrirà el dijous 1 de desembre del 2022 al Pati de Sant Roc (IEV) i els premis es donaran el mateix dia. L’exposició romandrà oberta fins el dia 18.

PREMIS:

Per l’elecció de les fotografies premiades es valorarà el seu contingut artístic i tècnic, el seu interès patrimonial, i es tindrà en compte el conjunt de la sèrie.

  • 1r premi                           300.00 €      
  • 2n premi                           200.00 €
  • Premi Jove (menors de 25 anys )    150.00 €