14 de jul. 2023

LA DONA i LA TERRA

VÍDEO CÀPSULES SOBRE VINCLES ENTRE DONA i TERRA.

Dones que es relacionen amb la terra, que l’observen, que l’escolten, que la comprenen, que la coneixen, n’aprenen i que n’aprofiten la saviesa. I això demana temps. La natura no corre, no té pressa i tot i així acaba complint el seu propòsit, si és que en té algun.

Dones que s’estimen el que fan i que han escollit aquest estil de vida, tot i les dificultats que això comporta.

Us presentem quatre vídeo càpsules a partir de l'exposició de fotografia del mateix nom LA DONA i LA TERRA, de l'autora Elena Milà, realitzada per la I Beca Pere Català i Pic, de l’Institut d’Estudis Vallencs de Valls (Alt Camp).

Elena fotografia a dotze dones que formen part del projecte. Sense presses i amb dedicació, ens mostren els vincles amb la terra que han anat cultivant durant la seva vida. La pastora, la mestra cistellera, la recol·lectora, la pagesa, la veremadora, l’agricultora, l’artesana . . . noms habitualment escoltats més en masculí que en femení, figures a vegades infravalorades que vull reivindicar a través de la fotografia.

Naltros fem un pas més en aquest projecte i els hi hem donat veu. En aquestes quatre primeres vídeo càpsules us presentem a a l'ANNAÏS SASTRE MORATÓ, activista per la sobirania alimentària; a l'ANNA SÍNIA,Cistellera; a la LAURA GADEA MONTALÀ, pastora i a la ROSER CASELLAS RIBAS, apassionada de l'etnobotànica i l'autosostenibilitat.

Un projecte que hem fet conjuntament amb el Casal Popular La Turba i la Bajoca amb el treball inestimable de Produccions Saurines i el suport de l'ACCD.